Nieuwsartikel

Historische woonbeleving in hartje Lummen

Een stap verder in woonbeleving en centrumvernieuwing.

Met BlueBelle leverde GLAUDIS al een koninginnenstuk af in Lummen. Vandaag stellen we het nieuwe totaalproject “De Burgh” voor. We gaan hiermee een stap verder in woonbeleving en centrumvernieuwing.

Met respect voor de bestaande kerkomgeving en het historisch erfgoed krijgt de hele site rondom de Kerk en de Pastorij een nieuw leven. De statige Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart kerk en de oude Pastorij in Lummen-centrum zijn de ankerpunten voor het duurzame woonbelevingsproject “De Burgh”. Met respect voor deze beeldbepalende gebouwen en de groene omgeving krijgt het gebied tussen de Kerkstraat en de Burggrachtstraat een volledige make-over.

 

Woonkwaliteit, duurzaamheid, privacy, groen en open ruimte

Het masterplan “De Burgh” is gebaseerd op woonkwaliteit, duurzaamheid, privacy, groen en open ruimte. De inplanting van de verschillende gebouwen is doordacht zodat elk bewoner kan genieten van de juiste bezonning en het omliggend groen. Om de auto uit het straatbeeld te weren gebeurt parkeren bijna volledig ondergronds.

 

8 tot 14 villamenten per gebouw

De Burgh is het resultaat van behoedzaam omgaan met de omgeving en de historische elementen, stapsgewijs ontwerpen en verschillende overlegmomenten. De verschillende deelprojecten, met 8 tot 14 villamenten per gebouw, zorgen voor een nieuw en gevarieerd straatbeeld.

 

Waardevolle locatie

Er wordt resoluut gekozen voor veel openheid zodat de Kerk overal dominant zichtbaar blijft. Deze waardevolle locatie in centrum Lummen vormt op natuurlijke wijze het bijzondere decor voor de toekomstige bewoners en de hele buurt. Een parkzone met bestaande en nieuwe bomen verbindt de verschillende gebouwen, wadi’s en een centraal belevingsplein. Alles is verbonden met wandelpaden vanaf de oude kerkmuur tot de Ringlaan.

 

Meer info ontdekt u op www.glaudis.be/deburgh

white next arrow indicator
Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

Wilt u niets missen? Schrijf u vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen, lanceringen en nieuwigheden over onze nieuwbouwprojecten.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.