Nieuwsartikel

Het belang van akoestisch comfort

Wij zetten in op een verhoogd akoestisch comfort in elk villament.

Wij geloven bij Glaudis dat kwaliteit het verschil maakt. Daarom zetten we in op een verhoogd akoestisch comfort in elk villament.

Niet elk geluid klinkt als muziek in je oren: luide tv’s, lawaaierige huisdieren, drukke pakjesbezorgers, harde voetstappen of zelfs videocalls. Het zijn stuk voor stuk geluidsprikkels die je liever niet continu hoort. “Biedt deze woning ook akoestisch comfort en kan ik rekenen op rust en stilte?”. Het is een vraag die we dikwijls krijgen en die we met fierheid positief kunnen beantwoorden. Dat is maar goed, want geluidsoverlast heeft zelfs een impact op je gezondheid.

Uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt namelijk dat geluidshinder en de bijhorende gezondheidsklachten elk jaar leiden tot 40 miljard euro aan medische kosten in Europa. Ander onderzoek bevestigt dan weer dat je productiviteit met 66% vermindert bij overmatige lawaaiprikkels.

Akoestiek is geen optie, maar garantie

Kwalitatief en rustig wonen is bij Glaudis geen optie, maar een garantie. Dat start bij het ontwerp waarbij we een perfecte synergie zoeken tussen ruimte, privacy, lichtinval, duurzaamheid, innovatieve technieken en nog veel meer. Maar we spenderen ook bijzondere aandacht aan akoestiek. Een doorgedreven oefening die elk villament bijzonder maakt.

Dus wees gerust : zowel genieten van de stilte, als je favoriete film of muziek wat luider zetten of een geanimeerd feestje met vrienden of familie. Het kan perfect binnen de muren van je Glaudis-villament.

Akoestische kwaliteit die het verschil maakt

Contactgeluiden zo veel mogelijk vermijden door degelijk materiaalgebruik en ontkoppeling zijn de belangrijkste uitgangspunten om de akoestiek in een gebouw te verhogen. Je ontdekt hieronder de kwaliteitsnormen die voor elke Glaudis-project de basis vormen:

- Onze gebouwen zijn zeer massieve constructies, waar snelbouw- of prefab-muurtjes taboe zijn. Kwaliteit start dus met de ruwbouw. Muren zijn opgetrokken in Kalkzandsteen of beton van 15 cm dik. De scheidingsmuren tussen onze villamenten en de gemeenschappelijke delen worden steeds dubbel en met een akoestische spouw uitgevoerd.

- Doorlopende vloerplaten of draagvloeren op elke verdieping hebben een negatieve impact op de akoestische prestaties. We onderbreken dus zoveel mogelijk de draagvloeren tussen verschillende woningen. Zo heeft elk villament als het ware een eigen ontkoppelde vloer en plafond.

- De vloeren worden bovendien opgebouwd met zwevende chape en een extra onderliggende akoestische rubberlaag, zowel in de privé als gemeenschappelijke delen.

- Om contactgeluiden te vermijden, voorzien we randisolatie tussen muur en chape en brengen we een elastische voeg aan tussen de vloer en plint.

- (Toegangs)deuren in de gemeenschappelijke delen rusten we uit met deurbladen en -kaders met een verhoogd akoestisch niveau.

- In elk van onze woonbelevingsprojecten voorzien we een afgesloten inkomsas (met brievenbussen).

Met een akoestiek van wereldklasse zorgen wij dat jij in alle rust geniet van je woning. Met een maximum aan privacy én een minimum aan geluid. Benieuwd naar alle pijlers waarop Glaudis bouwt? Of interesse in één van onze woonbelevingsprojecten? Neem dan snel contact.

white next arrow indicator
Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

Wilt u niets missen? Schrijf u vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen, lanceringen en nieuwigheden over onze nieuwbouwprojecten.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.