Nieuwsartikel

OPUS PARK bijna opgeleverd

OPUS PARK in Herk-de-Stad is bijna opgeleverd. Enkele weken geleden werden 6 metershoge bomen gepland.

OPUS PARK in Herk-de-Stad is bijna opgeleverd. Enkele weken geleden werden 6 metershoge bomen geplant. Deze bomen, samen met nog meer dan 60 andere bomen, wandelpaden en een siervijver creëren een extra park in het verlengde van Olmenhof-Harlaz.

De 6 volwassen bomen van gemiddeld 10 meter hoog (3 Perzische ijzerhoutbomen, 2 beuken en 1 tulpenboom) werden met uitzonderlijk transport en kranen overgebracht vanuit Lanaken. Daar stonden ze decennialang aan een voormalige notariswoning. Deze bomen krijgen dus een nieuw leven. En maken deel uit van de parktuin van het project OPUS PARK dat in het voorjaar 2024 volledig wordt opgeleverd.

>> VRT NWS maakt hierover een mooie reportage die u kan bekijken via deze link.

34 villamenten en 2 kantoren

OPUS PARK is gesitueerd op een terrein van 1 hectare in het centrum van Herk-de-Stad. De voormalige weide met 2 woonhuizen is inmiddels omgevormd tot een duurzaam woonproject van 34 villamenten en 2 kantoren. De groenaanleg bestaat uit meer dan 60 bomen, wandelpaden, een siervijver en heel wat gevarieerd groen dat seizoensmatig het project zal kleuren.

Waterbassin van 140 m3

Een aangename, schaduwrijke, groene omgeving typeert alle GLAUDIS-projecten. GLAUDIS gelooft in de kracht van natuur rondom uw woonomgeving. Samen met tal van duurzame technieken draagt dit bij tot een energiezuinig en circulair project. Bij OPUS PARK wordt regenwater opgevangen in een waterbassin van 140 kubieke meter. Uniek in de sector. Dit verzekert de parktuin van water in drogere periodes. De 345 zonnepalen leveren dan weer een gezamenlijk vermogen van 145.000 KwP. OPUS PARK wordt zo ‘de ‘referentie voor onze toekomstige projecten en de thuisbasis voor het nieuwe kantoor van GLAUDIS.

white next arrow indicator
Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

Wilt u niets missen? Schrijf u vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen, lanceringen en nieuwigheden over onze nieuwbouwprojecten.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.